Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή πίτας και λαχειοφόρος αγορά στο στέκι «π»

 δομές αλληλεγγύης

Εδώ και λίγους μήνες δημιουργήθηκε το «π», ένα στέκι γειτονιάς ανοιχτό και φιλόξενο στα Πατήσια (Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά) που αποδεικνύει ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να είναι η απάντηση.
Με στόχο να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα βάλει το λιθαράκι του για την κοινωνία που οραματιζόμαστε, το στέκι στεγάζει προβληματισμούς και διεκδικήσεις σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, δομές και δράσεις αλληλεγγύης αλλά και δίνει μια πολιτιστική ανάσα που τόσο έχουμε ανάγκη σ’ αυτούς τους καιρούς.
Ο νέος χώρος χωράει όσους και όσες στις εποχές της κρίσης προσπαθούν να ανιχνεύσουν έναν άλλο τρόπο ζωής βασισμένο στην αλληλεγγύη, την κοινή δράση, τον δημοκρατικό διάλογο, όσους και όσες εξακολουθούν να αντιστέκονται σε απάνθρωπες και άδικες μνημονιακές πολιτικές, ρατσιστικές-φασιστικές-σεξιστικές αντιλήψεις, λογικές καταστολής και περιορισμού των δικαιωμάτων καθώς και σε ό,τι υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή που ζούμε.
Μέσα στους τρεις μήνες λειτουργίας του έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα καθώς έχουν οργανωθεί συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα, αλλά και λειτουργούν πλέον τέσσερις σταθερές εβδομαδιαίες δραστηριότητες:
• Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο κάθε Παρασκευή, ώρα 20:00
• Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά δημοτικού κάθε Σάββατο ώρα 12:00
• Δωρεάν μαθήματα Τάι Τσι κάθε Τρίτη ώρα 18.30
• Μαθήματα σκάκι κάθε Δευτέρα ώρα 18.30
Αύριο (Σάββατο 4 Φλεβάρη) στις 8 το βράδυ το στέκι θα πραγματοποιηθεί η κοπή πίτας για το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να προσφέρετε προϊόντα για τη λαχειοφόρο αγορά που έχει στόχο την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος.
♦ Το στέκι «π» είναι ανοικτό κάθε Τρίτη και Παρασκευή (18.00-23.00)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για ό,τι ενώνει τους ανθρώπους